Arjan Rijkmans
Vestigingsmanager Probin AalsmeerWij doen een stapje extra! ‘Verras de klant, voordat deze jou verrast’
Wij doen een stapje extra! ‘Verras de klant, voordat deze jou verrast’
IJzerwaren- en gereedschappen
Telefoon:
E-mail verkoop:
Openingstijden Aalsmeer:
maandag t/m vrijdag 7.00 - 17.00 uur
zaterdag 8.00 - 13.00 uur
Openingstijden Roelofarendsveen & Wormerveer:
maandag t/m vrijdag 7.00 - 17.00 uur
zaterdag 8.00 - 12.00 uur
Een professional in de bouw werkt veiliger door het gebruik van de juiste werkkleding. Daarnaast is het ook belangrijk om aandacht te schenken aan schoenen, gehoorbescherming, hoofdbescherming, ademhalingsbescherming, gezichtsbescherming en handbescherming.
Werkkleding
Werkkleding is speciale kleding die het werken veiliger en comfortabeler maakt, door de overheid verplicht is, of bij een bedrijf wordt gedragen voor een representatief uiterlijk. In de bouw kunt u letsel bij ongelukken vermijden of minimaliseren door gebruik van degelijke werkkleding. Veilige werkkleding hoeft niet meer te betekenen dat u gekleed moet gaan in een harnas waar u zich niet in kan bewegen. Goed passende werkkleding is een voorwaarde voor optimale bewegingsvrijheid op het werk.
Onze merken: Havep | Snickers | Fristads | Mascot | Craft | Beckum | Safeworker
Veiligheidsschoenen
In de bouw zijn veiligheidsschoenen verplicht. Veiligheidsschoenen zijn voorzien van verharde (staal of kunststof) neuzen en tussenzool (optioneel) om zo de voet te beschermen tegen beschadiging. Veiligheidsschoenen zijn er in vele uitvoeringen. Er zijn ook veiligheidsschoenen die eruitzien als gewone schoenen. Deze combineren eigenschappen zoals een beschermende neus en (tussen)zool met het uiterlijk van een gewone schoen. Afhankelijk van het soort werk en het gevaar dat dit oplevert moet het type veiligheidsschoen bepaald worden. Hiervoor zijn verschillende normen opgesteld. De normen geven onder andere aan hoeveel druk de schoen moet kunnen verduren. Verder zijn er nog normen voor het al dan niet hebben van een gesloten hak, kou- en hittebestendigheid, antistatische bescherming en waterdichtheid. Laat u goed adviseren voordat u een keuze maakt.
Onze merken: Red Brick | Python | Gri Sport | Puma | 2work4
Gehoorbescherming
Gehoorbescherming is een algemene term voor een fysieke bescherming van het oor tegen lawaai. Dit voorkomt lawaaidoofheid. Het valt onder de categorie “persoonlijke beschermingsmiddelen”. Gehoorbescherming wordt niet alleen gedragen als bescherming tegen lawaai. Het gehoor is een zintuig dat erg gevoelig is voor langdurige overbelasting. Deze overbelasting begint al bij een geluidsniveau van 80 decibel gedurende langere tijd. Deze waarde wordt, uitgaande van 8 uren per dag en 5 dagen in de week, gedurende meerdere werkzame jaren, als veilige grens beschouwd in de arbeidsomstandighedenwet. Dit geluidsniveau is echter de grenswaarde voor acht uren achtereenvolgende blootstelling.
Bij hogere geluidsniveaus moet de periode van blootstelling korter zijn om permanente beschadiging van het oor te voorkomen. Bij 3 decibel toename van het geluid, mag de periode slechts de helft zijn, dus bij 83 decibel is maximaal 4 uren toegestaan.
Op korte termijn kan dit resulteren in de bekende piep in het oor. Op lange termijn kan het resulteren in blijvende gehoorschade, zoals slecht horen of overgevoeligheid voor geluiden. Het is dus belangrijk dat u altijd uw gehoorbescherming draagt tijdens uw werkzaamheden.
Ademhalingsbescherming
Ademhalingsbescherming zorgt ervoor dat de in te ademen lucht vrij is van gevaarlijke stoffen. De vorm waarin gevaarlijke stoffen voorkomen zijn dampen, gassen, fijn stof, ultrafijn stof en vezels. Afhankelijk van de stoffen kunnen deze risico's groot of klein zijn. Ademhalingsbescherming kan op twee manieren: onafhankelijk door schone lucht aan te voeren of afhankelijk door de omgevingslucht te zuiveren met een filter.
Het kiezen van de juiste bescherming vereist een grondige, specialistische kennis van luchtkwaliteit en de bedreigende risicostoffen, maar ook van de verschillende mogelijkheden van ademhalingsbescherming.
Gezichtsbescherming
Een veiligheidsbril is een goed middel om de ogen te beschermen, maar beschermt niet in alle gevallen het gezicht.
Gezichtsbescherming moet bescherming bieden tegen:
- vaste deeltjes of spaanders zoals stof en splinters;
- vloeistofspetters, bijvoorbeeld tijdens het werken met gevaarlijke vloeistoffen;
- infraroodstraling en vlammen;
- en gevaren van het werken met laser of uv licht.
Een voorbeeld van gezichtsbescherming is een gelaatsscherm. Zo'n scherm beschermt zowel de ogen als het gezicht. Een gelaatsscherm wordt gedragen met een hoofdband die instelbaar is. Een goede gelaatsbescherming is maatwerk, waarbij ook de risico’s op andere lichaamsonderdelen en de daarbij behorende persoonlijke beschermingsmiddelen moeten worden betrokken. Bijvoorbeeld een veiligheidshelm of gehoorbescherming. Het soort werk en de werkomstandigheden bepalen welk materiaal voor de gelaatsbescherming de voorkeur heeft. Zo wordt bij elektrisch lassen vaak een kunststof gelaatsscherm met een klein ruitje gebruikt. Bij gebruik van een motorkettingzaag of bosmaaier is het gelaatsscherm van gaas. En bij het werken met een hogedrukspuit is het scherm vaak van doorzichtig kunststof.
Onze merken: 3M | Worksave | Safe Worker | Showa
Advies nodig over werkkleding of bescherming? Vraag een van onze medewerkers in onze Probin winkels in Aalsmeer en Roelofarensveen.