MVO Manifest

Ons MVO manifest

In ons MVO manifest hebben we onze uitgangspunten en doelen voor mvo en duurzaamheid vastgelegd.

Lees meer

CarpentierMooren zamelt 3485 kilo apparaten in voor recycling

Bij CarpentierMooren is in 2015 3485 kilo aan elektrische apparaten en energiezuinige lampen ingeleverd voor recycling. Al deze apparaten en lampen zijn optimaal gerecycled via Wecycle. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.

De ingeleverde apparaten zijn voor 84 procent gerecycled. Hierdoor worden grondstoffen zoals metalen, glas en plastics opnieuw gebruikt. Ook is er door de recycling de uitstoot van CO2 vermeden. In totaal gaat het om 18.200 kilo in 2015. Goed voor het milieu!

Bij CarpentierMooren kunt u altijd afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen inleveren bij aankoop van een soortgelijk product. En u kunt uw afgedankte kleine elektrische apparaten en spaarlampen kwijt in de Wecycle-inleverbakken.

Alle ingeleverde apparaten en lampen geven we af aan Wecycle. Dat is de stichting die de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen organiseert. Wecycle laat elektrische apparaten voor 80 tot 90 procent recyclen. Spaarlampen zelfs voor 90 procent. Zo worden grondstoffen opnieuw gebruikt en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.

De samenwerking van CarpentierMooren en Wecycle is onderdeel van ons MVO-beleid.

Klik hier om ons Wecycle retail certificaat 2015 te bekijken.