Info

bouw-, hout- en ijzerwaren

Alles voor elkaar, alles voor de bouw

  • Bouwmaterialen voor ruw- en afbouw
  • Hout- en plaatmaterialen
  • Deuren en kozijnen
  • Dak- en gevelbekleding
  • IJzerwaren en gereedschappen
  • Tuinhout

Telefoon:

  • Aalsmeer: 0297 - 380610
  • Roelofarendsveen: 071 - 3312888
  • Wormerveer: 075 - 6281760

E-mail verkoop:

Openingstijden:
maandag t/m vrijdag 7.00 - 17.00 uur
zaterdag 8.00 - 12.00 uur (Aalsmeer 13.00 uur)

Welkom!

Openingstijden

Bouwplein & Probin Aalsmeer:
maandag t/m vrijdag 7.00 - 17.00 uur
zaterdag 8.00 - 13.00 uur

Bouwplein & Probin Roelofarendsveen:
maandag t/m vrijdag 7.00 - 17.00 uur
zaterdag 8.00 - 12.00 uur

Bouwplein Wormerveer:
maandag t/m vrijdag 7.00 - 17.00 uur
zaterdag 8.00 - 12.00 uur

Nieuwe eisen rolsteigers vanaf 1 januari 2018

Per 1 januari 2018 gelden nieuwe regels voor de opbouw van een rolsteiger. Vanaf die datum is het namelijk verplicht om altijd rondom een leuning te hebben bij betreding van een platform in een rolsteiger. Deze nieuwe regelgeving geldt ook voor rolsteigers die vóór deze datum zijn aangeschaft. In dit artikel een uitleg wat de nieuwe regelgeving inhoudt en hoe de bestaande rolsteiger is aan te passen aan de nieuwe regelgeving.

Eén van de belangrijke doelstellingen is het verminderen van het aantal ongevallen met rolsteigers. Uit de jaarlijkse inspecties van Inspectie SZW bleek dat leuningen van rolsteigers vaak ontbreken of slechts deels worden gebruikt. De kans op ongelukken is hierdoor een stuk groter. Mede op aandringen van de Inspectie SZW en de werkgevers- en werknemersorganisaties, die verenigd zijn in stichting Volandis, is de nieuwe opbouwmethode geformaliseerd met het uitbrengen van het nieuwe A-blad.

Volgens de nieuwe regelgeving mag een werkplatform pas worden betreden nadat er rondom een leuning op heuphoogte is aangebracht voor dat platform. Dit is niet eenvoudig uit te voeren met de traditionele systemen, waarbij gebruik wordt gemaakt van horizontaal en diagonaalschoren omdat deze eenvoudigweg te hoog moeten worden geplaatst.

Om klaar te zijn voor deze nieuwe opbouwmethode ontwikkelde Altrex de Safe-Quick® GuardRail. Met de Safe-Quick® GuardRail rolsteiger ben je goed beschermd, al voordat je het platform betreedt. Bovendien gaat het opbouwen van een steiger eenvoudiger en sneller. 

Op de website http://www.altrex.com/nl/nl/over-altrex/updates/nieuwe-opbouwmethode-rolsteigers leest u meer over deze Safe-Quick® GuardRail. Op onze downloadcenter kunt onder “Veilig werken met rolsteigers” het nieuwe A-blad downloaden. Voor vragen, advies, informatie, of een scherpe offerte kunt u terecht bij een van onze vestigingen.